Lyhytaikaisen as. palvelut

Lyhytaikaisen asumisen ja omaishoidon vapaan palvelut

Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskus järjestää Kuntoutuskeskus Vuomassa ympärivuorokautista lyhytaikaista hoitoa (omaishoidonvapaat ja tilapäishoito). Maksusitoumukset myönnetään omasta kotikunnasta.

Vuoman lyhytaikainen hoito

Vuoma on kuntoutuskeskus, jossa on kolme yksikköä. Yksiköt on suunniteltu asiakaskunnan tarpeet huomioon ottaen. Asiakkaat käyvät lyhytaikaisessa hoidossa iän ja toimintakyvyn perusteella joko Säteessä, Aavassa tai Myötätuulessa.

Vuomassa on aistihuone, leikkitila, vesiterapiahuone, asiakashuoneet, keittiöt ja oleskelutilat. Lyhytaikaisen hoidon aikana Kolpeneen tila-autoja on mahdollista käyttää esimerkiksi yhteisiin retkiin. Lähiympäristö mahdollistaa ulkoiluun leikkipuistoissa, lähimetsässä sekä grillikatoksessa.

Vapaa-ajan toiminta suunnitellaan asiakkaiden tarpeet ja toiveet huomioon ottaen. Lyhytaikaiseen hoitoon sisältyy lääkkeet, vaipat, petivaatteet, pyyhkeet ja hygieniatarvikkeet. Halutessa voi tuoda myös omat hygieniatarvikkeet. Myös omat älylaitteet sallittuja. Nimikoidut vaatteet ja lelut auttavat.

Huomioi vaihtovaatteet, säänmukainen ulkovaatetus, uima-asu ja pieni määrä rahaa mahdollisiin herkkuostoksiin.

Omaishoitoa ja tilapäishoitoa koskevissa asioissa tiedustelut p. 0405485731tiistaisin klo 9-12 ja keskiviikkoisin klo 12-15. Akuutit omaishoidon- ja tilapäishoidon peruutukset suoraan yksiköihin.

Lisätiedot

Tiedustelut ja lisätiedot

Mervi Selkälä
kuntoutusohjaaja
040 548 5731
mervi.selkala@lapha.fi

Lataa esite