Kuntoutustutkimuspalvelut

Laadukasta, monipuolista ja kuntoutuksellista asiantuntijapalvelua

Tutkimuspalvelusta kuntoutuskeskus Vuomassa hyötyvät asiakkaat, joiden elämäntilannetta ja kuntoutustarvetta ei voida riittävästi selvittää poliklinikkakäynnillä tai asiantuntijakonsultaatioin; esim. jos asiakas tarvitsee useita päiviä kestäviä eri asiantuntijoiden tutkimuksia tai oppimisen arviointia.

Kuntoutustutkimuspalvelut Vuomassa

Asiakkaan tilannetta arvioidaan ottaen huomioon ICF-luokituksen mukaiset toimintakyvyn osa-alueet. Palvelu soveltuu asiakkaille, joilla on vaikea suoriutua vaativista tutkimuksista uudessa ympäristössä lyhyessä ajassa tai asiakkaan palvelutarve muuttuu kotikunnassa äkillisesti (esim. ympärivuorokautisen hoidon ja valvonnan tarpeen arviointi, arvio erikoissairaanhoidon tarpeesta jne.)

 • Tutkimusjaksot ovat kestoltaan 5-14 vuorokautta
 • Toteutetaan Kuntoutuskeskus Vuoman Aavassa, Säteessä tai Myötätuulessa
 • Jakson perusteella laaditaan kuntoutussuunnitelma

Tutkimusjakso ei sisällä varsinaisia ohjauskäyntejä kotikuntaan, mutta jaksoihin voidaan liittää arviointikäyntejä asiakkaan lähiympäristöön jalkautuvana palveluna, jotta jaksoilla havaittuja toimintatapoja voidaan viedä asiakkaan lähiverkoston käyttöön. Jakson perusteella laaditaan kuntoutussuunnitelma, joka toimii suosituksena asiakkaalle järjestettävistä kuntoutus-, sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lisätiedot:

Vuoma Säde: sosiaalityöntekijä Marianne Lotvonen, p. 040 771 3292

Vuoma Aava: vs sosiaalityöntekijä Jenni Tyvitalo, p. 040 176 2851

 

Sivu päivitetty 8.8.2023

Lisätiedot

Tiedustelut ja lisätiedot

Eija Halonen
kuntoutuspäällikkö, asiantuntijapalvelut
040 737 6354
eija.halonen@lapha.fi

Lataa esite

Vuoman videoesittely

ULKOA SISÄLLE JA TUTKIMUSTILOJEN KÄYTÄVÄ:

 1. Vasemmalta on kulku Myötätuuleen, kuntoutusluokkaan ja Aavaan
 2. Palveluesimiehen toimisto on suoraan edessä
 3. Kulku kokoustila Riiheen ja Säteeseen
 4. Odotustilassa odotetaan tavoite- ja palautekeskustelujen alkua
 5. Käytävän varrella on aistihuone sekä asiantuntijoiden tutkimustiloja
 6. Käytävän päädyssä on kodinhoitohuone

Videolla toiminnanohjaaja Emmi Vaarala esittelee kuntoutuskeskus Vuoman. Etuaulasta vasemmalta on kulku Myötätuuleen, kuntoutusluokkaan ja Aavaan. Palveluesimiehen toimisto on suoraan edessä, jonka jälkeen on kulku kokoustila Riiheen ja Säteeseen. Aulassa olevassa odotustilassa voi odotella tavoite- ja palautekeskustelujen alkua. Seuraavaksi käytävällä ovat vasemmalla oleva aistihuone ja molemmin puolin olevia asiantuntijoiden tutkimushuoneita, käytävän päädyssä sijaitsee kodinhoitohuone.

Yksiköiden videoesittelyt

MYÖTÄTUULI:

 1. Käytävän varrella on neljä asiakashuonetta sekä yksi asumisenharjoittelun huone
 2. Vasemmalla on keittiö ja yhteinen ruokailutila
 3. Yksikössä on oma sisäänkäynti
 4. Seinällä kuvitettu vuorossa olevat työntekijät sekä yksikön yhteisiä sopimuksia
 5. Yksikön päädyssä on olohuone
 6. Asiakkaiden käytössä on myös lasitettu terassi

 

Videolla Emmi esittelee Myötätuulen tiloja. Käytävän varrelta löytyvät asiakkaiden käytettävissä olevat neljä asumisen harjoittelun huonetta. Lisäksi käytettävissä on keittiö ja yhteinen ruokailutila. Myötätuuleen pääsee myös oman sisäänkäynnin kautta, jota voi käyttää erityisesti vapaa-ajalla. Videolla esitetään ilmoitustaulu, josta löytyy kussakin vuorossa olevien työntekijöiden nimet ja valokuvat sekä yksikössä yhteisesti noudatettavat pelisäännöt ja sopimukset. Lopuksi videolla esitetään yksikön päädyssä sijaitseva olohuone, jossa voi rentoutua televisiota katsellen, pelejä pelaten ja viettämällä aikaa toisten kanssa. Asiakkaiden käytössä on myös tilava lasitettu terassi, jossa voi lämpimällä säällä vaikka grillata yhdessä. Tervetuloa Myötätuuleen!

SÄDE:

 1. Vasemmalla on yhteinen keittiö ja perhehuone
 2. Käytävän varrella on neljä asiakashuonetta ja vesiterapiahuone
 3. Kuvitettu päivä- ja viikkojärjestys sekä tutkimusajat ovat strukturoitu seinälle
 4. Oleskelutila ja leikkihuone yhdessä ja yksin tekemiseen
 5. Käytävän päädystä on kulku kohti tutkimustiloja ja kuntoutusluokkaa

Tervetuloa Säteeseen. Vasemmalta löytyvät keittiö ja perhehuone. Seuraavaksi käytävän varrelta löytyvät neljä asiakashuonetta ja vesiterapiahuone. Kuvitettu päivä- ja viikkojärjestys sekä tutkimusajat löytyvät strukturoituna oikeanpuoleiselta seinältä. Vasemmalla puolella on iso oleskeluun, leikkimiseen, musiikin kuunteluun ja yhdessä oloon tarkoitettu tila. Käytävän päädystä kuljetaan kohti tutkimustiloja ja kuntoutusluokkaa.

AAVA:

 1. Oikealla on perhehuone
 2. Käytävän varrella on neljä asiakashuonetta sekä vesiterapiahuone
 3. Kuvitettu päiväohjelma on strukturoitu seinälle
 4. Oleskelutila ja keittiö koostuvat yhdestä tilasta
 5. Käytävän päädyssä on kokoustila Riihi sekä kulku kohti tutkimustiloja ja kuntoutusluokkaa

Tervetuloa opastetulle kierrokselle Aavaan, oppaana toimii Emmi. Käytävän oikealla puolella on perhehuone, jonka jälkeen 4 asiakashuonetta sekä vesiterapiahuone. Seuraavaksi seinältä löytyy strukturoituna kuvitettu päiväohjelma. Oikealla puolella sijaitsee yhteisestä tilasta koostuva oleskelutila ja keittiö. Tilassa voi osallistua ruuanlaittoon, katsoa televisiota, pelata pelejä ja viettää aikaa toisten kanssa. Tämän jälkeen siirrytään käytävän päähän, josta löytyy kokoustila Riihi ja matka jatkuu kohti tutkimustiloja ja kuntoutusluokkaa.