Asumisen palvelut

Asumispalveluja kehitysvammaisille ja autisminkirjon henkilöille

Kolpene tarjoaa asumispalveluja kehitysvammaisille ja autisminkirjon henkilöille. Asumispalvelut järjestetään palveluasumisena tai valmentavana asumisena. Meillä on asuntoryhmiä ja ryhmäasuntoja Rovaniemellä ja Sodankylässä, jotka ovat esteettömiä ja sijaitsevat palvelujen läheisyydessä viihtyisässä ympäristössä.

Asumisen palvelut

Asumispalveluiden tavoitteena on tukea ja ohjata asiakasta yksilöllisen suunnitelman mukaisesti eri elämäntilanteissa. Yksiköissä työskentelee moniammatillinen, koulutettu ja kokenut henkilöstö ja tukena toimii tarvittaessa palvelukeskuksen moniammatillinen asiantuntijahenkilöstö. Yksiköiden moniammatillinen työryhmä toteuttaa myös tehostettua tukiasumista ja kotiin annettavaa ohjausta ja valmennusta. Toiminnassa ja palveluissa toteutuvat asiakkaiden osallisuus ja itsemääräämisoikeus, oman päätöksenteon tukeminen sekä lähiverkoston huomiointi.

  • Valmentava ja tehostettu asumispalvelu on saatavilla 24h erityistä tukea tarvitseville henkilöille
  • Palveluihin hakeudutaan ottamalla yhteyttä kotikunnan kehitysvamma- ja terveydenhuollon vastuuhenkilöön
  • Asukkaan kotikunta maksaa kuntayhtymän perussopimukseen perustuvan hinnaston mukaisen käyttöpäivän hinnan
  • Sekä valmennuksen että ohjauksen osalta hinnaston mukainen tuntihinta

Lisätiedot

Tiedustelut ja lisätiedot

Katja Koivisto
palvelupäällikkö, asumisen palvelut
040 661 4068
katja.koivisto@kolpene.fi

Lataa esite

Tutustu asumispalveluyksiköihin

Asumisyksikkö Hangaspisto

Hangaspisto tarjoaa yksilöllisiä asumisen vaihtoehtoja erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Hangaspistossa on kaksi erillistä asuntoryhmää sekä rivitalo ryhmäasumiseen. Hangaspisto tarjoaa myös aktiivisen tuen mallin mukaista tukiasumista sekä kotiin annettavaa asumisen ohjausta ja valmennusta.

Hangaspisto 5, 96400 Rovaniemi

Ryhmäasunto Komppi

Palveluasumista ja valmentavaa asumista mm. nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille ja autismin kirjon henkilöille, joilla on toimintakyvyn heikentymistä vamman, mielenterveyden tai muun syyn vuoksi. Kompissa työskentelee kokenut moniammatillinen työryhmä.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Ryhmäasunto Tempo

Valmentavaa ja kuntouttavaa tehostettua asumispalvelua autistisille ja muille erityistä tukea tarvitseville henkilöille elämän eri vaiheisiin. Ryhmäasunto autistisille nuorille ja aikuistuville henkilöille, jotka tarvitsevat yksilöllistä tukea asumisessa ja vapaa-ajalla.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Aisakello

Yksilöllisesti tuettua, tehostettua palveluasumista tai valmentavaa asumista nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat jatkuvasti apua ja tukea selviytyäkseen päivittäisistä toiminnoistaan.

Aisakellontie 9, Sodankylä

Asumisyksikkö Rasti

Asumisyksikkö Rasti tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua nuorille, aikuisille ja ikääntyville erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Rastissa työskentelee kokenut moniammatillinen työryhmä.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Kipinä

Asumisyksikkö Kipinä tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua nuorille, aikuisille ja ikääntyville erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Kipinässä työskentelee kokenut moniammatillinen työryhmä.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Kaarna

Asumisyksikkö Kaarna tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua nuorille, aikuisille ja ikääntyville erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Kaarnassa työskentelee kokenut moniammatillinen työryhmä.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Jäkälä

Asumisyksikkö Jäkälä tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua nuorille, aikuisille ja ikääntyville erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Jäkälässä työskentelee kokenut moniammatillinen työryhmä.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Asuntoryhmä Soolo

Erillisistä asunnoista koostuvan asuntoryhmä nuorille ja aikuisille erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Tilaratkaisut antavat mahdollisuuden myös kimppa-asumiseen.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi