Asumisen palvelut

Asumispalveluja kehitysvammaisille ja autisminkirjon henkilöille

Asumispalveluja kehitysvammaisille ja autisminkirjon henkilöille. Asumispalveluja järjestetään tehostettuna palveluasumisena ja henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Meillä on asuntoryhmiä ja ryhmäasuntoja Rovaniemellä ja Sodankylässä, jotka ovat esteettömiä ja sijaitsevat palvelujen läheisyydessä viihtyisässä ympäristössä.

Asumisen palvelut

Tavoitteena on tukea ja ohjata asiakasta yksilöllisen suunnitelman mukaisesti eri elämäntilanteissa. Yksiköissä työskentelee moniammatillinen, koulutettu ja kokenut henkilöstö ja tukena toimii tarvittaessa Kolpeneen moniammatillinen asiantuntijahenkilöstö. Yksiköiden moniammatillinen työryhmä toteuttaa myös tehostettua tukiasumista ja kotiin annettavaa ohjausta ja valmennusta. Toiminnassa ja palveluissa toteutuvat asiakkaiden osallisuus ja itsemääräämisoikeus, oman päätöksenteon tukeminen sekä läheisten asiantuntijuuden kunnioittaminen.

  • Asiakkaan kotikunta maksaa kuntayhtymän perussopimukseen perustuvan hinnaston mukaisen käyttöpäivän hinnan
  • Sekä kotiin annettavan valmennuksen ja ohjauksen osalta hinnaston mukaisen tuntihinnan
  • Asiakas maksaa asumisestaan vuokran vuokrasopimuksen mukaan.
  • Palveluihin hakeudutaan ottamalla yhteyttä kotikunnan kehitysvamma- ja terveydenhuollon vastuuhenkilöön.

Lisätiedot

Tiedustelut ja lisätiedot

Katja Koivisto
palvelupäällikkö, asumisen palvelut
040 661 4068
katja.koivisto@kolpene.fi

Lataa esite

Tutustu asumispalveluyksiköihin

Asumisyksikkö Hangaspisto, Ryhmäasunto 5A

Hangaspisto tarjoaa yksilöllisiä asumisen vaihtoehtoja erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Asumispalvelu on tehostettua asumispalvelua. Yksikössä on kaksi erillistä asuntoryhmää sekä rivitalo ryhmäasumiseen. Tarjoaa myös aktiivisen tuen mallin mukaista tukiasumista sekä kotiin annettavaa asumisen ohjausta ja valmennusta.

Hangaspisto 5, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Hangaspisto, Asuntoryhmät 5B ja C

Hangaspisto tarjoaa yksilöllisiä asumisen vaihtoehtoja erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Hangaspistossa on kaksi erillistä asuntoryhmää sekä rivitalo ryhmäasumiseen. Hangaspisto tarjoaa myös aktiivisen tuen mallin mukaista tukiasumista sekä kotiin annettavaa asumisen ohjausta ja valmennusta.

Hangaspisto 5, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Tempo

Tempo on ryhmäasunto, jossa on viisi asuntoa. Asunnoissa on huomioitu erityisryhmien asumisen laatusuositukset ja muut yksilöllisiä tarpeita tukevat tekijät. Jokaisessa asunnossa on omat wc- ja kylpytilat. Tempossa asuminen on tehostettua asumispalvelua, jossa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Komppi

Tehostettua palveluasumista kehitysvammaisille ja autismin kirjon henkilöille, joilla on toimintakyvyn heikentymistä vamman, mielenterveyden tai muun syyn vuoksi. Kompissa työskentelee kokenut moniammatillinen työryhmä.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Soolo

Asuntoryhmä Soolo tuottaa tehostettua asumispalvelua, jossa henkilökunta on saatavilla ympäri vuorokauden. Erillisistä asunnoista koostuvien asuntoryhmien asunnot ovat kooltaan 30m2- 35m2. Asunnot ovat esteettömiä ja normaalivarusteisia. Tilaratkaisut antavat mahdollisuuden myös kimppa-asumiseen.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Rasti

Asumisyksikkö Rasti tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua nuorille ja aikuisille erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Rastissa työskentelee kokenut moniammatillinen työryhmä.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Kipinä

Asumisyksikkö Kipinä tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua aikuisille ja ikääntyville erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Kipinässä työskentelee kokenut moniammatillinen työryhmä.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Kaarna

Asumisyksikkö Kaarna tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua nuorille, aikuisille ja ikääntyville erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Kaarnassa työskentelee kokenut moniammatillinen työryhmä. Asuminen on tehostettua asumispalvelua, jossa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Jäkälä

Asumisyksikkö Jäkälä tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua ikääntyville erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Jäkälässä työskentelee kokenut moniammatillinen työryhmä.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Aisakello, Ryhmäasunto

Yksilöllisesti tuettua, tehostettua palveluasumista nuorille, aikuisille ja ikääntyville jotka tarvitsevat paljon apua ja tukea selviytyäkseen päivittäisistä toiminnoistaan. Asuminen on tehostettua asumispalvelua, jossa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Aisakellontie 9, 99600 Sodankylä

Asumisyksikkö Aisakello, Asuntoryhmä

Yksilöllisesti tuettua, tehostettua palveluasumista tai valmentavaa asumista nuorille, aikuisille ja ikääntyville jotka tarvitsevat paljon apua ja tukea selviytyäkseen päivittäisistä toiminnoistaan.

Aisakellontie 9, 99600 Sodankylä