Asumisen palvelut

Asumispalveluja kehitysvammaisille ja autisminkirjon henkilöille

Vaativan erityisen tuen asumispalveluita kehitysvammaisille ja autisminkirjon henkilöille. Asumispalveluja järjestetään tehostettuna asumispalveluna ja henkilökunta on paikalla 24/7. Meillä on asuntoryhmiä ja ryhmäasuntoja Rovaniemellä, Sodankylässä sekä Kittilässä, jotka ovat esteettömiä ja sijaitsevat palvelujen läheisyydessä.

Asumisen palvelut

Tavoitteena on tukea ja ohjata asiakasta yksilöllisen suunnitelman mukaisesti eri elämäntilanteissa. Yksiköissä työskentelee moniammatillinen, koulutettu ja kokenut henkilöstö ja tukena toimii tarvittaessa moniammatillinen asiantuntijahenkilöstö. Yksiköiden moniammatillinen työryhmä toteuttaa myös tehostettua tukiasumista ja kotiin annettavaa ohjausta ja valmennusta. Toiminnassa ja palveluissa toteutuvat asiakkaiden osallisuus ja itsemääräämisoikeus, oman päätöksenteon tukeminen sekä läheisten asiantuntijuuden kunnioittaminen.

  • Palveluihin hakeudutaan ottamalla yhteyttä omaan sosiaalityöntekijään Lapin hyvinvointialueella.
  • Sosiaalityöntekijä on yhteydessä Kolpeneen tuki-ja osaamiskeskuksen palvelupäällikköön asumispaikkojen
  • kartoittamiseksi.
  • Asukkaan kanssa tehdään asunnosta vuokrasopimus.

Päivitetty 30.3.2023

Lisätiedot

Tiedustelut ja lisätiedot

Jaana Kortelainen
palvelupäällikkö, asumisen palvelut
040 661 4068
jaana.h.kortelainen@lapha.fi

Lataa esite

Tutustu asumispalveluyksiköihin

Tunturi-Lappi

Kittilässä Tunturi-Lapin asumisyksikkö tarjoaa yksilöllisesti tuettua, tehostettua asumispalvelua erityistä tukea tarvitseville nuorille, aikuisille ja ikääntyvillä. Lisäksi tarjoamme tilapäishoitoa lapsille ja nuorille. Asumisyksikkö koostuu Hirvastien ryhmäasumisen ja Petäjätien rivitalojen asuntoryhmistä. Asunnot ovat kooltaan 25-35m².

 

Koivuojankatu 6

Rakennuksessa on 14 asuntoa monitarpeisille, vaikeavammaisille ja liikuntaesteisille henkilöille. Asuntojen suunnittelussa on huomioitu asukkaiden yksilölliset tarpeet, turvallisuus ja esteettömyys. Asunnot ovat kooltaan 30,1 - 31,2 m2. Kaikissa asunnoissa on kylpyhuoneet, minikeittiö, sekä kattonostinjärjestelmä.

 

Asumisyksikkö Hangaspisto, Ryhmäasunto 5A

Hangaspisto tarjoaa yksilöllisiä asumisen vaihtoehtoja erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Asumispalvelu on tehostettua asumispalvelua. Yksikössä on kaksi erillistä asuntoryhmää sekä rivitalo ryhmäasumiseen. Tarjoaa myös aktiivisen tuen mallin mukaista tukiasumista sekä kotiin annettavaa asumisen ohjausta ja valmennusta.

Hangaspisto 5, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Hangaspisto, Asuntoryhmät 5B ja C

Hangaspisto tarjoaa yksilöllisiä asumisen vaihtoehtoja erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Hangaspistossa on kaksi erillistä asuntoryhmää sekä rivitalo ryhmäasumiseen. Hangaspisto tarjoaa myös aktiivisen tuen mallin mukaista tukiasumista sekä kotiin annettavaa asumisen ohjausta ja valmennusta.

Hangaspisto 5, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Tempo

Tempo on ryhmäasunto, jossa on viisi asuntoa. Asunnoissa on huomioitu erityisryhmien asumisen laatusuositukset ja muut yksilöllisiä tarpeita tukevat tekijät. Jokaisessa asunnossa on omat wc- ja kylpytilat. Tempossa asuminen on tehostettua asumispalvelua, jossa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Komppi

Tehostettua palveluasumista kehitysvammaisille ja autismin kirjon henkilöille, joilla on toimintakyvyn heikentymistä vamman, mielenterveyden tai muun syyn vuoksi. Kompissa työskentelee kokenut moniammatillinen työryhmä.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Soolo

Asuntoryhmä Soolo tuottaa tehostettua asumispalvelua, jossa henkilökunta on saatavilla ympäri vuorokauden. Erillisistä asunnoista koostuvien asuntoryhmien asunnot ovat kooltaan 30m2- 35m2. Asunnot ovat esteettömiä ja normaalivarusteisia. Tilaratkaisut antavat mahdollisuuden myös kimppa-asumiseen.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Rasti

Asumisyksikkö Rasti tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Rastissa työskentelee moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu asumisen ohjaajia (lh), toiminnanohjaajia (sos amk) ja sairaanhoitaja. Sairaanhoitaja on yhteinen kahden muun yksikön, Kipinän ja Kaarnan kanssa.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Kipinä

Asumisyksikkö Kipinä tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua aikuisille erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Kipinässä työskentelee asumisen ohjaajia (lh) ja toiminnanohjaaja (sos amk). Sairaanhoitaja on yhteinen kahden viereisen asumisyksikön kanssa. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Kaarna

Asumisyksikkö Kaarna tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Kaarnassa työskentelee kokenut moniammatillinen työryhmä.

Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi

Asumisyksikkö Aisakello, Ryhmäasunto

Yksilöllisesti tuettua, tehostettua palveluasumista nuorille, aikuisille ja ikääntyville jotka tarvitsevat paljon apua ja tukea selviytyäkseen päivittäisistä toiminnoistaan. Asuminen on tehostettua asumispalvelua, jossa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Aisakellontie 9, 99600 Sodankylä

Asumisyksikkö Aisakello, Asuntoryhmä

Yksilöllisesti tuettua, tehostettua palveluasumista tai valmentavaa asumista nuorille, aikuisille ja ikääntyville jotka tarvitsevat paljon apua ja tukea selviytyäkseen päivittäisistä toiminnoistaan.

Aisakellontie 9, 99600 Sodankylä