Infokahvila Voimala Kuntoutuskeskus Vuomassa

Vuoman vanhempainryhmät

Kuntoutuskeskus Vuoma järjestää toimintakauden jokaisena kuukautena teemoittaisia vanhempainryhmiä. Ryhmien tavoitteena on tukea vanhemmuutta, tarjota ajankohtaista tietoa, ohjata ja neuvoa esimerkiksi palvelu- ja tukitoimien hakemisessa, oman elämän suunnittelussa, nivelvaiheiden sekä jokapäiväisen arjen sujumisen tukemisessa. Ryhmien vetäjinä toimivat vaihtelevasti kuntoutuskeskus Vuoman asiantuntijatyöntekijät. Ryhmiin on kaikilla vanhemmilla vapaa pääsy. Ryhmään voit osallistua myös etänä.

TAMMIKUU 15.1.2019 kello 17:00-18:30 (PERUTTU)

Teemana palveluohjaus ja –neuvonta. Tuentarpeen kartoituksen jälkeistä ohjausta tukimuotojen ja –toimien hakemiseen.

Vetäjinä Vuoman sosiaalityöntekijä ja kuntoutusohjaaja.

HELMIKUU 12.2.2019 kello 17:00-18:30 (ilmoittaudu)

Teemana erityisliikunta ja harrastusmahdollisuudet Lapissa. Toimintavälineet tutuksi ja yhteiset harrastusmahdollisuudet.

Vetäjänä liikunnanohjaaja ja fysioterapeutti /toimintaterapeutti.

MAALISKUU 12.3.2019 kello 17:00-18:30 (ilmoittaudu)

Teemana nivelvaiheiden tukeminen. Mitä olisi hyvä tietää ja osata ottaa huomioon erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden muutosvaiheissa (kotoa päiväkotiin, päiväkodista kouluun, koulusta opiskelemaan tai työhön. Oppilaitoksen tuen portaat ja millaista tukea toisen asteen koulutukseen.

Vetäjinä Vuoman erityisopettaja sekä koulunkäynnin ohjaaja.

HUHTIKUU 9.4.2019 kello 17:00-18:30 (ilmoittaudu)

Teemana Surun kohtaaminen ja käsittely.

Vetäjänä kehitysvammaistyön pastori ja nepsyvalmentaja

TOUKOKUU 7.5.2019 kello 17:00-18:30 (ilmoittaudu)

Teemana itsemääräämisoikeus osana jokapäiväistä elämää. Apua ja tukea tarvitsevien ihmisten itsemääräämisoikeuden toteutuminen arjessa ja periaatteita itsemääräämisoikeuden toteuttamiseen erityistä tukea tarvitsevan henkilön elämänkaarella.

Vetäjinä Kolpeneen kuntoutussuunnittelija sekä Vuoman psykologi.

SYYSKUU 10.9.2019 kello 17:00-18:30 (ilmoittaudu)

Teemana yksilökeskeinen elämänsuunnittelu. Ohjausta ja neuvontaa miten yksilöä tuetaan löytämään oma tapa ja tyyli elää ja ottaa yhä enemmän vastuuta omasta elämästään ja siihen liittyvien kysymysten pohdinnasta eli suunnittelusta.

Vetäjinä Vuoman sisäiset valmentajat.

LOKAKUU 8.10.2019 kello 17:00-18:30 (ilmoittaudu)

Teemana aistisäätely. Annetaan tietoa ja vinkkejä arkeen, miten tukea henkilöä jolla aistitiedon jäsentymisen haasteita jokapäiväisessä elämässä selviytymisessä.

Vetäjinä Vuoman toimintaterapeutti sekä kuntoutusohjaaja.

MARRASKUU 12.11.2019 kello 17:00-18:30 (ilmoittaudu)

Teemana kehitysvammaisuus.

Vetäjänä Kolpeneen lääkäri ja sairaanhoitaja.

 

 

Ryhmät ovat avoimia. Kaikkiin ryhmätapaamisiin ei siis ole velvoitetta osallistua, voit ilmoittautua vain niihin ryhmiin, joiden aiheet ovat ajankohtaisia ja koskettavat elämäntilannettanne tai josta haluaisitte saada lisätietoa.

Ilmoittauduttuasi ryhmiin, ajankohdista tulee ennakolta muistutus sähköpostiisi. Sähköposti sisältää tarkemmat tiedot, koskien ryhmätapaamisen sisältöä sekä linkin etäyhteyttä varten.

Etäyhteyttä varten tarvitset älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen. Käytämme Skype for Business-ohjelmaa, mutta ohjelmaa ei tarvitse olla asennettuna vaan nettiselaimen kauttakin voi liittyä mukaan. Tästä lähetämme erikseen ohjeet osallistujille.

Rovaniemellä tilaisuuteen voit osallistua ELOkololla, osoitteessa Pohjolankatu 10. Sodankylässä tilaisuuteen voi osallistua Aisakellon asumisyksikössämme osoitteessa Aisakellontie 9, Sodankylä. Tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa.

Lisäkysymyksien osalta yhteyshenkilönä toimii:
kuntoutusohjaaja Jaana Korhonen
jaana.korhonen(a)kolpene.fi, p. 040 163 4624

Muita uutisia