Koivuojankadun asunnot

Koivuojankatu 6:een rakennetaan 14 uutta asuntoa monitarpeisille, vaikeavammaisille ja liikuntaesteisille henkilöille. Asuntojen suunnittelussa on huomioitu asukkaiden yksilölliset tarpeet, turvallisuus ja esteettömyys. Asunnot ovat kooltaan 30,1 – 31,2 neliötä. Kaikissa asunnoissa on oma WC-pesutila, minikeittiö, oma uloskäynti lasitetulle terassille ja lämmin ulkovarasto. Yhteisiä tiloja ovat mm. oleskelu/monitoimitila, josta on pääsy isolle lasitetulle terassille, saunatilat ja pesula. Asunnot ja saunan pesutilat on varustettu kattonostinjärjestelmällä. Esteettömällä piha-alueella sijaitsevat yhteinen ulkovarasto ja grillikatos.

Rakennus on ARA- rahoitteinen ja hankkeen arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehti Eija Rantala, Arkkitehtisuunnittelu Voutilainen Oy:stä.  Koivuojankadun asuntojen rakentaminen edistää laitoshoidon purkua ja mahdollistaa Mustikkarinteen palvelukodin huonokuntoisesta rakennuksesta luopumisen.

Rakentaminen on aloitettu lokakuussa 2019 ja rakennus valmistuu syksyllä 2020.

Koivuojankadun asunnot asumisyksikössä tarjotaan yksilöllistä, tehostettua ja tuettua palveluasumista nuorille, aikuisille ja iäkkäämmille kehitysvammaisille, jotka tarvitsevat kaikissa päivittäisissä toiminnoissaan apua ja tukea ympäri vuorokauden. Koivuojankadulla työskentelee kokenut ja koulutettu henkilökunta, joka saa tarvittaessa tukea Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskuksen moniammatilliselta asiantuntijaverkostolta.

Hankkeeseen on perustettu suunnittelutyöryhmä, johon kuuluvat kehittäjäsuunnittelija Rauni Väliranta (hankkeen yhdyshenkilö ja koordinoija), palveluesimies Maarit Tallqvist, palvelupäällikkö Katja Koivisto, huoltomestari Matti Luostarinen, talous- ja hallintopäällikkö Tuomo Huuskonen. Suunnittelutyöryhmä vastaa yhdessä rakennuttajakonsultti Pentti Hännisen (Rakennus-Pencon Oy) ja suunnittelijoiden kanssa hankkeen toiminnallisesta suunnittelusta.

Kiinnostuitko asunnoista – ota rohkeasti yhteyttä oman kotikuntasi kehitysvammahuollon tai vammaispalveluiden yhdyshenkilöön.

Lisätietoja Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskus, palveluesimies Maarit Tallqvist, puh. 040 670 1571 tai palvelupäällikkö Katja Koivisto puh. 040 661 40 68

Liitteitä:

Muita uutisia