Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskus rakennuttaa Kittilään uuden tehostetun palveluasumisen asumisyksikön

Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskus rakennuttaa Kittilään uuden tehostetun palveluasumisen asumisyksikön kehitysvammaisille henkilöille osoitteeseen Mäntytie 23 ja 25, asumisyksikkö on ARA- rahoitteinen. Tunturi-Lapin asumisyksikkö palvelee kaikkia tunturi-Lapin kuntia.

Tunturi-Lapin asumisyksikkö tarjoaa yksilöllistä, tehostettua ja tuettua palveluasumista erityishuoltona kehitysvammaisille sekä autismin kirjon henkilöille, jotka tarvitsevat apua ja tukea kaikissa päivittäisissä toiminnoissaan ympäri vuorokauden. Suunnittelussa on huomioitu asiakkaiden yksilölliset tarpeet, turvallisuus, ergonomia ja esteettömyys.

Tunturi-Lapin asumisyksikön suunnittelusta vastaavat:

  • Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtisuunnittelu Voutilainen
  • Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Airax Oy
  • Sähkösuunnittelu: Sähköinsinööritoimisto Esko Laakso Oy
  • LVIA ja Spr-suunnittelu: Granlund Rovaniemi Oy

 

Tavoitteena on saada suunnitelmat valmiiksi siten, että urakkakilpailutus voidaan toteuttaa kesällä 2021.  Urakkakilpailutuksen toteutuessa suunnitellusti rakentaminen alkaa syksyllä 2021 ja käyttöönotto elo-/syyskuussa 2022.

Mäntytien tonteille rakennetaan kaksi neljän asunnon rivitaloa ja 12 asunnon ryhmäasunto. Asunnot ovat kooltaan 25 m2 – 30 m2. Kaikissa asunnoissa on oma sisäänkäynti, veden ja sähkön mittaus. Yhteisiä tiloja on ryhmäasunnossa ja rivitalossa, sekä kaikille yhteinen piha-alue leikki-, virikevälineineen.  Tilat on suunniteltu joustaviksi ja ne mahdollistavat mm. kehitysvammapoliklinikka palvelujen toteuttamisen sekä tilapäishoidon järjestämisen.

Lisätietoja:

Palvelupäällikkö Katja Koivisto puh. 040 661 4068, katja.koivisto@kolpene.fi

Kehittäjä-suunnittelija Rauni Väliranta puh 040 707 1563, rauni.valiranta@kolpene.fi

Kuntayhtymän johtaja Anita Lammassaari puh 040 1602410, anita.lammassaari@kolpene.fi

Muita uutisia