Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskus rakennuttaa Tunturi-Lappiin uuden asumisyksikön kehitysvammaisille henkilöille.

Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskus rakennuttaa Tunturi-Lappiin uuden asumisyksikön kehitysvammaisille henkilöille.

Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskus rakennuttaa Kittilään uuden tehostetun palveluasumisen asumisyksikön kehitysvammaisille henkilöille osoitteeseen Hirvastie 14 ja Petäjätie 3, asumisyksikkö on ARA- rahoitteinen. Tunturi-Lapin asumisyksikkö palvelee kaikkia Tunturi-Lapin kuntia.

Tunturi-Lapin asumisyksikkö tarjoaa yksilöllistä, tehostettua ja tuettua palveluasumista erityishuoltona kehitysvammaisille sekä autismin kirjon henkilöille, jotka tarvitsevat apua ja tukea kaikissa päivittäisissä toiminnoissaan ympäri vuorokauden. Suunnittelussa on huomioitu asiakkaiden yksilölliset tarpeet, turvallisuus, ergonomia ja esteettömyys.

Tunturi-Lapin asumisyksikön suunnittelusta vastaavat:

  • Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtisuunnittelu Voutilainen
  • Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Airax Oy
  • Sähkösuunnittelu: Sähköinsinööritoimisto Esko Laakso Oy
  • LVIA ja Spr-suunnittelu: Granlund Rovaniemi Oy

Kittilän kunnantalolla pidettiin kuntalaisille info-tilaisuus 2.6.2021. Tilaisuudessa kuntayhtymän johtaja Anita Lammassaari kertoi hankkeesta, arkkitehti Hannu Voutilainen esitteli piirustukset rivitaloista ja asumisen palvelupäällikkö Katja Koivisto kertoi asumisyksikön sisällöstä ja suunnittelusta.

Kittilän kunta on myöntänyt rakennusluvan Tunturi-Lapin asumisyksikölle 15.6.2021 ja Kolpeneen palvelukeskuksen hallitus valitsee 30.6. kokouksessaan urakoitsijat. Rakentaminen alkaa suunnitellusti syksyllä 2021 ja käyttöönotto on syys-/lokakuussa 2022.

Tonteille rakennetaan kaksi neljän asunnon rivitaloa ja 12 asunnon rivitalo, jossa mahdollisuus ryhmämuotoiseen asumiseen. Asunnot ovat kooltaan 25 m2 – 30 m2. Kaikissa asunnoissa on oma sisäänkäynti, veden ja sähkön mittaus. Yhteisiä tiloja on ryhmäasunnossa ja rivitalossa, sekä kaikille yhteinen piha-alue leikki- ja virikevälineineen. Tilat on suunniteltu muuntojoustaviksi ja ne mahdollistavat lyhytaikaisen asumisen ja omaishoidon vapaiden järjestämisen.

Lisätietoja:

  • Palvelupäällikkö Katja Koivisto puh. 040 661 4068, katja.koivisto@kolpene.fi
  • Kehittäjä-suunnittelija Rauni Väliranta puh 040 707 1563, rauni.valiranta@kolpene.fi
  • Kuntayhtymän johtaja Anita Lammassaari puh 040 1602410, anita.lammassaari@kolpene.fi
  • Esite (pdf)

Pohjapiirrokset

Muita uutisia