Infokahvila Voimala Kuntoutuskeskus Vuomassa

Teemailtoja vanhemmille ja sidosryhmille

Kuntoutuskeskus Vuoma järjestää toimintakauden jokaisena kuukautena teemailtoja vanhemmille ja sidosryhmille. Ryhmien tavoitteena on tukea vanhemmuutta, tarjota ajankohtaista tietoa, ohjata ja neuvoa esimerkiksi palvelu- ja tukitoimien hakemisessa, oman elämän suunnittelussa, nivelvaiheiden sekä jokapäiväisen arjen sujumisen tukemisessa. Ryhmien vetäjinä toimivat vaihtelevasti kuntoutuskeskus Vuoman asiantuntijatyöntekijät. Ryhmiin on kaikilla vapaa pääsy. Ryhmään voit osallistua myös etänä.

Ryhmät jatkuvat syksyllä 2020

  • SYYSKUU tiistai 15.9.2020 klo 17-18.30 – Teemana yksilökeskeinen elämänsuunnittelu. Ohjausta ja neuvontaa miten yksilöä tuetaan löytämään oma tapa ja tyyli elää ja ottaa yhä enemmän vastuuta omasta elämästään ja siihen liittyvien kysymysten pohdinnasta eli suunnittelusta. Vetäjänä yksilökeskeinen valmentaja Maria Onnela. (ilmoittaudu ryhmään)
  • LOKAKUU tiistai UUSI PÄIVÄMÄÄRÄ 20.10.2020 klo 17-18.30 – Teemana aistisäätely. Annetaan tietoa ja vinkkejä arkeen, miten tukea henkilöä jolla aistitiedon jäsentymisen haasteita jokapäiväisessä elämässä selviytymisessä. Vetäjinä toimintaterapeutti Marika Kulppi-Nurminen sekä kuntoutusohjaaja Elina Ruokanen. (ilmoittaudu ryhmään)
  • MARRASKUU tiistai 10.11.2020 klo 17-18.30 – Teemana pohdintaa kehitysvammaisuudesta ja autismikirjosta. Tietoa ja käytäntöjä mm. unihäiriöistä, käyttäytymisen haasteista ja lääkehoidon kysymyksistä. Mahdollisuus etukäteiskysymyksiin. Vetäjänä lääkäri Marja Koivusalo ja sairaanhoitaja Henry-Ville Huttula (ilmoittaudu ryhmään)
  • JOULUKUU tiistai 15.12.2020 klo 17-18.30 – Teemana kokemusasiantuntijan puheenvuoro -autismikirjo (ilmoittaudu ryhmään)

 

Kaikkiin ryhmätapaamisiin ei ole velvoitetta osallistua, voit ilmoittautua vain niihin ryhmiin, joiden aiheet ovat ajankohtaisia ja koskettavat elämäntilannettanne tai josta haluaisitte saada lisätietoa.

Jos tulet mukaan etäyhteydellä, lähetämme sähköpostiisi kokouslinkin ennen koulutusta. Etäyhteyttä varten suosittelemme tietokoneen käyttöä. Käytämme Skype for business-ohjelmaa, mutta ohjelmaa ei tarvitse olla asennettuna vaan linkin kauttakin voit liittyä mukaan. Linkkiä voi ja kannattaakin testata etukäteen ennen ryhmän alkamista ja asentaa laitteesi tarvitsemat lisäohjelmat. Seuraathan ohjelman antamia ohjeita.

Lisäkysymyksien osalta yhteyshenkilönä toimii:
Lapin digiNepsy-klinikka -hankkeen projektipäällikkö Jari Martikainen, jari.martikainen(a)kolpene.fi

Muita uutisia