Infokahvila Voimala Kuntoutuskeskus Vuomassa

Vuoman vanhempainryhmät

Kuntoutuskeskus Vuoma järjestää toimintakauden jokaisena kuukautena teemoittaisia vanhempainryhmiä. Ryhmien tavoitteena on tukea vanhemmuutta, tarjota ajankohtaista tietoa, ohjata ja neuvoa esimerkiksi palvelu- ja tukitoimien hakemisessa, oman elämän suunnittelussa, nivelvaiheiden sekä jokapäiväisen arjen sujumisen tukemisessa. Ryhmien vetäjinä toimivat vaihtelevasti kuntoutuskeskus Vuoman asiantuntijatyöntekijät. Ryhmiin on kaikilla vanhemmilla vapaa pääsy. Ryhmään voit osallistua myös etänä.

 

  • TAMMIKUU tiistai 7.1.2020 klo 17-18.30 – Teemana surun kohtaaminen ja käsittely. Elämään kuuluu myös suru. Keskustelua ja vinkkejä, miten suru voidaan konkreettisesti käsitellä, kun surija on erityisen tuen lapsi, nuori tai aikuinen. Vetäjänä kehitysvammapastori  Terhi Ämmälä ja nepsy-valmentaja Susanna Pitkänen (ilmoittaudu ryhmään)
  • HELMIKUU tiistai 11.2.2020 klo 17-18.30  Aiheena asiakkaan palvelupolku. Kolpeneen palvelukeskuksen rooli asiakkaan palveluihin ohjaamisessa. Vetäjänä kuntoutuspäällikkö Eija Halonen (ilmoittaudu ryhmään)
  • MAALISKUU tiistai 10.3.2020 klo 17-18.30 – Aiheena Lähikoulun tuki-hanke 2019-2020. Ensisijaisen tuen kohteena ovat kehitysvammaisuuden ja autismin kirjon oppilaan Lapin maakunnan alueella. Toissijaisena tuetaan nepsy-oppilaita. Lähikoulun tukitarve arvioidaan tapauskohtaisesti työryhmässä, jotta oppilaalle voidaan löytää oikeanlainen tukiverkosto. Lähtökohtana on oppilaan mahdollisuus käydä lähikoulua tarvitsemiensa tukitoimien avulla. Lisätietoja hankkeesta.Hankkeen tavoitteena on Myllärin koulun vahvan erityispedagogisen asiantuntemuksen valjastaminen Lapin maakunnan lähikoulujen käyttöön erityisopetuksen pulmatilanteissa.

    Vetäjinä Myllärin koulun rehtori Maarit Lasanen ja elo Juha Alaraatikka (ilmoittaudu ryhmään)

Kevään muut ryhmät julkaistaan myöhemmin.

Kaikkiin ryhmätapaamisiin ei ole velvoitetta osallistua, voit ilmoittautua vain niihin ryhmiin, joiden aiheet ovat ajankohtaisia ja koskettavat elämäntilannettanne tai josta haluaisitte saada lisätietoa.

Jos tulet mukaan etäyhteydellä, lähetämme sähköpostiisi kokouslinkin ennen koulutusta. Etäyhteyttä varten suosittelemme tietokoneen käyttöä. Käytämme Skype for business-ohjelmaa, mutta ohjelmaa ei tarvitse olla asennettuna vaan linkin kauttakin voit liittyä mukaan. Linkkiä voi ja kannattaakin testata etukäteen ennen ryhmän alkamista ja asentaa laitteesi tarvitsemat lisäohjelmat. Seuraathan ohjelman antamia ohjeita.

  • Rovaniemellä tilaisuuteen voit osallistua ELOkololla, osoitteessa Pohjolankatu 10. Tarjolla on kahvia/teetä ja pientä purtavaa.
  • Sodankylässä tilaisuuteen voit osallistua Aisakellon asumisyksikössä osoitteessa Aisakellontie 9.

 

Lisäkysymyksien osalta yhteyshenkilönä toimii:
Lapin digiNepsy-klinikka -hankkeen projektipäällikkö Jari Martikainen, jari.martikainen(a)kolpene.fi

Muita uutisia