Kouluterveydenhoito Myllärin koulussa

  • Terveydenhoitaja Pauliina Riihiaho tavattavissa Ounasrinteen koululla ma – ti ja Ounasvaaran koululla ke – pe. Myllärin koululla sovittaessa.
  • Puh 040 8019862,  pauliina.riihiaho@rovaniemi.fi

Kouluterveydenhuollon toiminta

Kouluterveydenhuollon tavoitteena on seurata ja tukea oppilaan fyysistä ja psyykkistä kasvua ja kehitystä. Kouluterveydenhoitajat toimivat yhteistyössä oppilashuoltohenkilöstön kanssa. Yhteistyön tekeminen ja varhainen puuttuminen on tärkeää.

Kouluterveydenhuoltoon ei kuulu sairaanhoito. Sairastuneen oppilaan hoidosta, sairaanhoidon järjestämisestä ja hoitoon viemisestä vastaa ensisijaisesti oppilaan huoltaja. Sairaustapauksissa hoidon arvioon ja hoitoon hakeudutaan terveyskeskukseen joko pikapolille tai ajanvarauksella terveyskeskuksen vastaanotolle.

Jos lapsi sairastuu tai loukkaantuu kesken koulupäivän tai koulumatkalla, kouluterveydenhoitaja tai opettaja arvioi tilanteen ja ottaa tarvittaessa yhteyttä huoltajiin ja/tai lähettää oppilaan eteenpäin jatkohoitoon.

Asiointi

Kouluterveydenhuolto on vapaaehtoista. Myllärin koululla huoltajat ovat voineet varata terveystarkastusajan halutessaan suoraan terveydenhoitajalta.

Tavallisimmin terveydenhoitajat tekevät säännöllisiä terveystarkastuksia seuraavasti: laajat terveystarkastukset 1., 5. ja 8. luokilla ja määräaikaiset terveystarkastukset muilla vuosiluokilla. Laajoihin tarkastuksiin sisältyy lääkärin vastaanotto ja niihin kutsutaan myös huoltajat. Koululääkärin palvelut on suunniteltu vain laajoihin terveystarkastuksiin. Varsinaista nimettyä koululääkäriä kunnalla ei ole käytössään.

Kouluterveydenhoitaja toteuttaa kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset, osallistuu oppilashuollollisiin tapahtumiin, sekä edistää kouluyhteisön terveyttä ja turvallisuutta.

Suun terveydenhuolto

  • Rovaniemen kaupunki on jaettu alueisiin, joita alueelliset hammashoitolat palvelevat.
  • Vanhemmat voivat ottaa tarvittaessa yhteyttä oman alueensa hammashoitolaan. Hammastarkastuksiin lähetetään hammashoitolasta henkilökohtainen kutsu kotiin.
  • Ajanvaraus numerosta (016) 322 2562 tai (016) 322 4630 ma-to klo 8.00 – 15.30 ja pe klo 8.00 –15.00.