Tunturi-Lappi, Kittilä

Yksilöllisesti tuettua tehostettua palveluasumista monitarpeisille henkilöille

Kittilässä Tunturi-Lapin asumisyksikkö tarjoaa yksilöllisesti tuettua, tehostettua asumispalvelua erityistä tukea tarvitseville nuorille, aikuisille ja ikääntyvillä. Lisäksi tarjoamme tilapäishoitoa lapsille ja nuorille. Asumisyksikkö koostuu Hirvastien ryhmäasumisen ja Petäjätien rivitalojen asuntoryhmistä. Asunnot ovat kooltaan 25-35m².

Perustiedot

Toiminta lyhyesti

Toiminta perustuu yksilökeskeiseen elämänsuunnitteluun, jossa asukasta tuetaan löytämään ja käyttämään omia voimavarojaan ja mahdollisuuksiaan arkielämän toiminnoissaan sekä vapaa-ajallaan ja harrastuksissaan. Tavoitteenamme on, että jokainen asukas tulee kuulluksi omana itsenään.

Kaikessa toiminnassa korostuvat asukkaan kunnioittaminen, itsemääräämisoikeuden toteutuminen, osallisuus, sekä lähiverkoston huomioiminen. Asuminen on tehostettua asumispalvelua, jossa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Hirvastien ryhmäasunnot

Ryhmäasunnot koostuu kaikkiaan kymmenestä asunnosta. Asunnot on varustettu omalla ulko-ovella ja keittiövarustuksella. Oman asunnon lisäksi käytössä on yhteisiä tiloja oleskeluun ja ruokailuun sekä saunomiseen. Asumisessa korostuvat asukkaan yksilöllisten tarpeiden arviointi ja käytännön tukitoimet.

Petäjätien rivitalot

Asuntoryhmä koostuu kahdesta rivitalosta, joissa yhteensä kahdeksan esteetöntä ja normaalivarusteista asuntoa. Asunnoissa on oma sisäänkäynti ja terassi. Asumisessa korostuvat asukkaan yksilöllisten tarpeiden arviointi ja käytännön tukitoimet.

Tilapäishoito Hirvastiellä

Hirvastien ryhmäasumisen yksikkö tarjoaa tilapäishoitoa erityistä tukea tarvitseville Tunturi-Lapin alueen lapsille ja nuorille. Tilapäishoidon tavoitteena on tukea kotona asumista ja läheisten jaksamista. Tilapäishoitoa voidaan tarjota kerrallaan 2-3 lapselle/nuorelle.

Lapsilla ja nuorilla on käytössään kaksi asuntoa/huonetta, sekä yhteiset tilat, ruokailua ja muuta toimintaa varten. Tilat on suunniteltu esteettömiksi ja soveltuvat hyvin myös liikuntaesteisille. Lisäksi ryhmäasuntojen piha-alueella on aidattu leikkialue virikkeellisiin ulkoiluhetkiin.

Tilapäishoidon päiväohjelma on näkyvissä lapsille/nuorille kuvitettuna. Arjessa noudatetaan säännöllistä päivärytmiä, johon kuuluu ateriat, ulkoilu, leikkiminen, ohjattu toiminta, hygieniasta huolehtiminen ja lepo.

Tilapäishoitoa haetaan oman alueen kehitysvammahuollosta vastaavalta taholta.

Yksikön yhteystiedot

Petäjätie 3 A-B, 99100 Kittilä, puh. 040 663 1782

Hirvastie 14 as 1-6, 99100 Kittilä, puh. 040 514 5873

Hirvastie 14 as 7-10, 99100 Kittilä, puh. 040 671 8132

Hirvastie 14 as 11-13/tilapäishoito, puh. 040 612 3897

Sairaanhoitaja/toiminnanohjaaja, puh. 040 676 4230

 

Sivu päivitetty 25.8.2023

Lisätiedot

Tiedustelut ja lisätiedot

Katja Lehmuslehti
palveluesimies, Tunturi-Lapin asumisyksikkö
040 553 6153
katja.lehmuslehti@lapha.fi

Lataa esite

Kuvia tiloista