Asuntoryhmä Soolo

Tuettua asumista

Erillisistä asunnoista koostuvan asuntoryhmä nuorille ja aikuisille erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Tilaratkaisut antavat mahdollisuuden myös kimppa-asumiseen.

Perustiedot

Soolo

Soolo on rivitalotyyppinen asuntoryhmä, jossa on neljä asuntoa. Asunnoissa on huomioitu erityisryhmien asumisen laatusuositukset ja muut yksilöllisiä tarpeita tukevat tekijät. Jokaisessa asunnossa on omat wc- ja kylpytilat sekä keittiö.

Soolossa on erillisessä asunnossa yhteiset tilat, joissa on muun muassa sauna. Asumisessa korostuvat asiakkaan tulevaisuuden ja sosiaalisen elämän suunnittelu ja kommunikoinnin yksilöllisten tarpeiden arviointi ja käytännön tukitoimet.

Toiminta lyhyesti

Asiakasta tuetaan löytämään ja käyttämään omia voimavarojaan ja mahdollisuuksiaan arkielämän toiminnoissa, opinnoissa sekä vapaa-ajalla ja harrastuksissa. Toiminnassa ja palvelussa korostuvat fyysisten puitteiden ohella asiakkaiden itsemääräämisoikeus ja osallisuus sekä lähiverkoston huomiointi.

Maksut ja hakeminen

Asiakkaaksi hakeudutaan ottamalla yhteyttä kotikunnan kehitysvammapalveluiden tai terveydenhuollon vastuuhenkilöön. Asiakas maksaa asumisestaan vuokran vuokrasopimuksen mukaan. Asiakkaan kotikunta maksaa kuntayhtymän hinnaston mukaisen käyttöpäivän hinnan.

Lisätiedot

Tiedustelut ja lisätiedot

Tanja Hartikainen
palveluesimies
040 196 1638
tanja.hartikainen@kolpene.fi

Lataa esite

Sijainti kartalla