Ryhmäasunto Tempo

Tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua

Valmentavaa ja kuntouttavaa tehostettua asumispalvelua autistisille ja muille erityistä tukea tarvitseville henkilöille elämän eri vaiheisiin. Ryhmäasunto autistisille nuorille ja aikuistuville henkilöille, jotka tarvitsevat yksilöllistä tukea asumisessa ja vapaa-ajalla.

Perustiedot

Nuorelle henkilölle Tempossa asuminen voi olla jatko-opiskeluun, asumisharjoitteluun tai muuttovalmennukseen liittyvä elämäntilanne. Asumisessa korostuvat asiakkaan tulevaisuuden ja sosiaalisen elämän suunnittelu ja kommunikoinnin yksilöllisten tarpeiden arviointi ja käytännön tukitoimet.

Tempo

Tempo on ryhmäasunto, jossa on neljä asuntoa. Kaikissa asunnoissa on oma ulko-ovi. Asunnoissa on huomioitu erityisryhmien asumisen laatusuositukset ja muut yksilöllisiä tarpeita tukevat tekijät. Jokaisessa asunnossa on omat wc- ja kylpytilat.

Toiminta lyhyesti

Asiakasta tuetaan löytämään ja käyttämään omia voimavarojaan ja mahdollisuuksiaan arkielämän toiminnoissa, opinnoissa sekä vapaa-ajalla ja harrastuksissa. Toiminnassa ja palvelussa korostuvat fyysisten puitteiden ohella asiakkaiden itsemääräämisoikeus ja osallisuus sekä lähiverkoston huomiointi.

Maksut ja hakeutuminen

Asiakkaaksi hakeudutaan ottamalla yhteyttä kotikunnan kehitysvammapalveluiden tai terveydenhuollon vastuuhenkilöön. Asiakas maksaa asumisestaan vuokran vuokrasopimuksen mukaan. Asiakkaan kotikunta maksaa kuntayhtymän hinnaston mukaisen käyttöpäivän hinnan.

Lisätiedot

Tiedustelut ja lisätiedot

Tanja Hartikainen
palveluesimies
040 196 1638
tanja.hartikainen@kolpene.fi

Lataa esite

Sijainti kartalla