Asumisyksikkö Rasti

Tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua

Asumisyksikkö Rasti tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Rastissa työskentelee moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu asumisen ohjaajia (lh), toiminnanohjaajia (sos amk) ja sairaanhoitaja. Sairaanhoitaja on yhteinen kahden muun yksikön, Kipinän ja Kaarnan kanssa.

Perustiedot

Rasti

Rasti on ryhmäasunto, jossa jokaisella asiakkaalla on oma huone. Asiakkaiden käytössä ovat yhteiset oleskelutilat, keittiötilat, sauna ja kodinhoitotilat. Asuminen on tehostettua asumispalvelua, jossa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Toiminta lyhyesti

Toiminta perustuu yksilökeskeiseen suunnitteluun, jonka avulla asiakkaita tuetaan löytämään ja käyttämään omia voimavarojaan ja vahvuuksiaan arkielämän toiminnoissa. Asuminen perustuu moniammatillisesti laadittuun palvelu- ja hoitosuunnitelmaan sekä omanelämän suunnitelmaan.

Asumisessa korostuvat asiakkaan yksilöllisten tarpeiden arviointi ja käytännön tukitoimet. Tavoitteena on asiakkaan itsenäistymisen ja omatoimisuuden tukeminen. Toiminnassa ovat keskiössä asiakkaan osallisuus, itsemääräämisoikeus sekä lähiverkoston huomiointi.

Yksikön yhteystiedot

Puh: 0400 540 910, 0400 158 508

 

Sivu päivitetty 17.4.2023

Lisätiedot

Tiedustelut ja lisätiedot

Jari Iivari
palveluesimies, Rasti, Kipinä ja Kaarna
040 196 1638
jari.iivari@lapha.fi

Lataa esite

Sijainti kartalla