Ryhmäasunto Komppi

Tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua

Palveluasumista ja valmentavaa asumista mm. nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille ja autismin kirjon henkilöille, joilla on toimintakyvyn heikentymistä vamman, mielenterveyden tai muun syyn vuoksi. Kompissa työskentelee kokenut moniammatillinen työryhmä.

Perustiedot

Komppi

Komppi on ryhmäasunto, jossa on neljä asuntoa. Kaikissa asunnoissa on oma ulko-ovi. Asunnoissa on huomioitu erityisryhmien asumisen laatusuositukset ja muut yksilöllisiä tarpeita tukevat tekijät. Jokaisessa asunnossa on wc- ja kylpytilat ja osassa asunnoista on keittiö tai keittiövaraus.

Toiminta lyhyesti

Asiakasta tuetaan löytämään ja käyttämään omia voimavarojaan ja mahdollisuuksiaan arkielämän toiminnoissa, opinnoissa sekä vapaa-ajalla ja harrastuksissa. Toiminnassa ja palvelussa korostuvat fyysisten puitteiden ohella asiakkaiden itsemääräämisoikeus ja osallisuus sekä lähiverkoston huomiointi.

Asumisessa korostuvat asiakkaan tulevaisuuden ja sosiaalisen elämän suunnittelu ja kommunikoinnin yksilöllisten tarpeiden arviointi ja käytännön tukitoimet.

Maksut ja hakeminen

Asiakkaaksi hakeudutaan ottamalla yhteyttä kotikunnan kehitysvammapalveluiden tai terveydenhuollon vastuuhenkilöön. Asiakas maksaa asumisestaan vuokran vuokrasopimuksen mukaan. Asiakkaan kotikunta maksaa kuntayhtymän hinnaston mukaisen käyttöpäivän hinnan.

Lisätiedot

Tiedustelut ja lisätiedot

Tanja Hartikainen
palveluesimies
040 196 1638
tanja.hartikainen@kolpene.fi

Lataa esite

Sijainti kartalla