Asumisyksikkö Hangaspisto

Yksilöllisesti tuettua tehostettua palveluasumista nuorille ja aikuisille

Hangaspisto tarjoaa yksilöllisiä asumisen vaihtoehtoja erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Hangaspistossa on kaksi erillistä asuntoryhmää sekä rivitalo ryhmäasumiseen. Hangaspisto tarjoaa myös aktiivisen tuen mallin mukaista tukiasumista sekä kotiin annettavaa asumisen ohjausta ja valmennusta.

Perustiedot

Ryhmäasunto A

Hangaspistossa on ryhmäasunto, jossa on kaikkiaan viisi 30m²:n kokoista asuntoa. Asunnot on varustettu omalla ulko-ovella ja keittiöllä ja omien tilojen lisäksi niissä on yhteinen olohuone, keittiö ja sauna. Asumisessa korostuvat asiakkaan yksilöllisten tarpeiden arviointi ja käytännön tukitoimet.

Asuntoryhmät B ja C

Erillisistä asunnoista koostuvien asuntoryhmien asunnot ovat kooltaan 30m² tai 35m². Asunnot ovat esteettömiä ja normaalivarusteisia. Asumisessa korostuvat asiakkaan yksilöllisten tarpeiden arviointi ja käytännön tukitoimet.

Toiminta lyhyesti

Asiakasta tuetaan löytämään ja käyttämään omia voimavarojaan ja mahdollisuuksiaan arkielämän toiminnoissa, opinnoissa sekä vapaa-ajalla ja harrastuksissa. Toiminnassa ja palvelussa korostuvat fyysisten puitteiden ohella asiakkaiden itsemääräämisoikeus ja osallisuus sekä lähiverkoston huomiointi.

Maksut ja hakeminen

Asiakkaaksi hakeudutaan ottamalla yhteyttä kotikunnan kehitysvammapalveluiden tai terveydenhuollon vastuuhenkilöön. Asiakas maksaa asumisestaan vuokran vuokrasopimuksen mukaan. Asiakkaan kotikunta maksaa kuntayhtymän hinnaston mukaisen käyttöpäivän hinnan.

Lisätiedot

Tiedustelut ja lisätiedot

Tanja Hartikainen
palveluesimies
040 196 1638
tanja.hartikainen@kolpene.fi

Lataa esite

Sijainti kartalla