Asumisyksikkö Aisakello

Tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua

Yksilöllisesti tuettua, tehostettua palveluasumista nuorille, aikuisille ja ikääntyville jotka tarvitsevat paljon apua ja tukea selviytyäkseen päivittäisistä toiminnoistaan. Asuminen on tehostettua asumispalvelua, jossa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Perustiedot

Ryhmäasunto, Aisakellontie 9

Aisakellontie 9 on ryhmäasunto, jossa on yhdeksän asuntoa. Ryhmäasuntojen esteettömät asunnot on suunniteltu monivammaisille ja liikuntaesteisille. Kaikissa asunnoissa on oma uloskäynti sekä oma keittiö tai keittiövaraus. Ryhmäasunnossa on myös yhteinen olohuone, keittiötilat, sauna sekä pyykinhoito

Toiminta lyhyesti

Toiminnassa ja asumisessa korostuvat asiakkaan tulevaisuuden ja sosiaalisen elämän suunnittelu ja kommunikoinnin yksilöllisten tarpeiden arviointi ja käytännön tukitoimet. Asuminen perustuu moniammatillisesti laadittuun palvelu- ja hoitosuunnitelmaan sekä omanelämän suunnitelmaan.

Asiakasta tuetaan löytämään ja käyttämään omia voimavarojaan ja mahdollisuuksiaan arkielämän toiminnoissa, opinnoissa sekä vapaa-ajalla ja harrastuksissa. Kaikessa toiminnassa korostuvat asiakkaan kunnioittaminen, itsemääräämisoikeuden toteutuminen, osallisuus, sekä lähiverkoston huomioiminen.

Maksut ja hakeutuminen

Asiakkaaksi hakeudutaan ottamalla yhteyttä kotikunnan kehitysvammapalveluiden tai terveydenhuollon vastuuhenkilöön. Asiakas maksaa asumisestaan vuokran vuokrasopimuksen mukaan. Asiakkaan kotikunta maksaa hinnaston mukaisen käyttöpäivän hinnan.

Yksikön yhteystiedot

  • Aisakellontie 9 A-B, 99600 Sodankylä, puh. 040 637 2347
  • Aisakellontie 9 C, 99600 Sodankylä, puh. 040 637 2086
  • Kotiin annettava tuki, puh. 040 182 7274
  • Sairaanhoitaja, puh. 040 632 6130

Lisätiedot

Tiedustelut ja lisätiedot

Mia Huttunen
palveluesimies, Aisakellon asumisyksikkö
040 637 1791
mia.huttunen@kolpene.fi

Lataa esite

Sijainti kartalla