Lapin digiNepsy-klinikka on Kolpeneen kuntayhtymän ylläpitämä digitaalinen palvelukokonaisuus ja materiaalipankki. Klinikalle on koottu neuropsykiatrisen kuntoutuksen käytännön työssä hyväksi koettuja palveluita, konkreettisia työkaluja ja vinkkejä.

Lapin diginepsy-klinikan palvelut

Etävastaanotto

Etävastaanotto sisältää moniammatilliset tutkimukset, arvioinnit ja kuntoutuksen suunnittelun. Sen tavoitteena on perusteellinen neuropsykiatrinen arvio ja konkreettisen tuen kuntoutusuunnitelma. Moniammatillinen etävastaanotto voidaan toteuttaa niin sanottuna yhteisvastaanottona kunnan omien ammattilaisten kanssa.

Etävastaanottotoiminnassa käytetään erilaisia digilomakkeita, jotka kuvaavat ja arvioivat toimintakykyä. Näitä ovat esimerkiksi aistikartoitus, nepsy-passi ja kykyviisari. Ennen etävastaanottoa asiakas saa ohjeet, mitä digilomakkeita pitää täyttää ja mihin lähettää ne.

Etävastaanottoa varten ole yhteydessä oman kuntasi terveys- tai sosiaalipalveluihin, jotta saat maksusitoumuksen etävastaanotolle. Tarvittaessa pyydä apua kuntoutussuunnittelija Maila Haltialta (puh. 0407071561,  maila.haltia@kolpene.fi) tai kysy neuvoa Nepsy-chatissä.

Etäkonsultaatio

Etäkonsultaatiota on mahdollista saada eri tavoin. Voit esimerkiksi pyytää neuropsykiatriseen kuntoutukseen erikoistuneen ammattilaisen oman kuntasi kuntoutustyöryhmän tueksi. Etäkonsultaation tavoitteena on ideoida yhdessä konkreettisia neuropsykiatrisen kuntoutuksen keinoja ja erityisosaamista asiakkaan kuntoutussuunnitelmaan.

Voit myös pyytää työparia pohtimaan yhdessä käytännön ohjaus- ja valmennusmenetelmiä asiakkaan tueksi.

Ole etäkonsultaatiosta yhteydessä kuntoutussuunnittelija Maila Haltiaan (puh. 0407071561, maila.haltia@kolpene.fi). Etäkonsultaatio on maksutonta hankkeen ajan.

Voit kysyä chatissä. Nepsy-Chat on anonyymiä ja matalan kynnyksen konsultaatiotoimintaa. Chat on auki aina torstaisin klo 12-17.

Ryhmävalmennus - Itsenäistyvien nepsy-nuorten valmennusryhmä

Nuoret ja aikuiset voivat hakeutua ryhmävalmennukseen, jossa tavoitteena on tukea itsenäistymisen ja arjenhallinnan tilanteissa. Ryhmävalmennusta toteutetaan ohjaajan ja vertaisten kanssa keskustellen ja kuunnellen yhdessä sovittuja teemoja käsitellen. Ryhmiin mahdollisuus osallistua myös etänä (Teams) Yhteyshenkilö: kuntoutusohjaaja Anniina Heikkala (anniina.heikkala@kolpene.fi, puh. 0404823902)

Tieto- ja materiaalipankki

Tähän osioon olemme keränneet valmiita materiaaleja ja itse kehiteltyjä konkreettisia työkaluja ja opastusvideoita nepsy-arjen tueksi. Materiaalit ja käytännön vinkit ovat vapaasti käytettävissä.

Lapin digiNepsy-klinikan sivuille pääset tästä

Klinikan kehittämistä rahoittaa

Seuraa somessa #diginepsy

Vaikuta

Klinikan yhteyshenkilöt

Jari Martikainen
projektipäällikkö, Lapin digiNepsy-klinikka -hanke
040 536 5218
jari.martikainen@kolpene.fi
Maila Haltia
kuntoutussuunnittelija, Lapin digiNepsy-klinikka, projektiasiantuntija
040 707 1561
maila.haltia@kolpene.fi

Klinikalla tapahtuu