DigiNepsy -klinikka - ekollega

Lapin digiNepsy -klinikka

Olet sitten itse neurokirjon henkilö, hänen omainen tai muu lähiverkostoon kuuluva, olet tullut oikeaan paikkaan! Sivusto on tarkoitettu myös sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille.

Lapin digiNepsy-klinikka on Lapin hyvinvointialueen sekä Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskuksen ylläpitämä digitaalinen palvelukokonaisuus ja materiaalipankki.

Klinikka tarjoaa neurokirjoon kuuluville erilaisia etäpalveluita ja lisäksi sivustolle on koottuna tietoa sekä käytännön työssä hyväksi koettuja konkreettisia työkaluja ja vinkkejä.

Voit seurata Lapin DigiNepsy-klinikkaa Instagramista ja Facebookista! (avautuvat uusiin välilehtiin)

Tällä hetkellä Lapin hyvinvointialueella tehdään suomen- ja saamenkielisten palvelupolkujen kehittämistyötä VASA2 – Vahva sote Lapinhyvinvointialueella -hankkeessa (avautuu uuteen välilehteen). Hankkeen työntekijät päivittävät ja kehittävät myös Lapin digiNepsy-klinikan sivuja.

Kehittämisideoita digiNepsy-klinikan palveluista voit antaa täältä ja muuta palautetta täältä (avautuvat uuteen välilehteen).

 

Lapin digiNepsy-klinikan palvelut

Klinikka tarjoaa erilaisia etäpalveluita, joista osaa voit käyttää anonyymisti ja osa vaatii henkilökohtaisen kontaktin.

Etävastaanotto

Etävastaanotto sisältää moniammatilliset tutkimukset, arvioinnit ja kuntoutuksen suunnittelun. Sen  tavoitteena on perusteellinen neuropsykiatrinen arvio ja konkreettisen tuen kuntoutusuunnitelma. Moniammatillinen etävastaanotto voidaan toteuttaa niin sanottuna yhteisvastaanottona kotikunnan/Lapin hyvinvointialueen ammattilaisten kanssa.

Etävastaanottotoiminnassa käytetään erilaisia digilomakkeita, jotka kuvaavat ja arvioivat toimintakykyä. Näitä ovat esimerkiksi aistikartoitus, nepsy-passi ja Kykyviisari®. Ennen etävastaanottoa asiakas saa ohjeet, mitä digilomakkeita pitää täyttää ja mihin lähettää ne.

Etävastaanottoa varten ole yhteydessä oman alueesi terveys- tai sosiaalipalveluihin, jonka kautta ohjaudutaan etävastaanotolle. Tarvittaessa pyydä apua kuntoutussuunnittelija Maila Haltialta (puh. 0407071561, maila.haltia@lapha.fi) tai kysy neuvoa Nepsy-chatissä.

Etäkonsultaatio

Etäkonsultaatiota on mahdollista saada eri tavoin (puhelimella, Teamsilla, chatissa). Voidaan myös pyytää neuropsykiatriseen kuntoutukseen erikoistunut ammattilainen oman kuntoutustyöryhmän tueksi. Etäkonsultaation tavoitteena on ideoida yhdessä konkreettisia neuropsykiatrisen kuntoutuksen keinoja ja  erityisosaamista asiakkaan kuntoutussuunnitelmaan.

Voit myös pyytää työparia pohtimaan yhdessä käytännön ohjaus- ja valmennusmenetelmiä asiakkaan tueksi.

Kysy chatissä. Nepsy-Chat on anonyymiä ja matalan kynnyksen konsultaatiotoimintaa. Chat on auki aina torstaisin klo 12-17.

Etäkonsultaatiota on mahdollista saada eri tavoin. Ole etäkonsultaatiosta yhteydessä kuntoutussuunnittelija Maila Haltiaan (puh. 0407071561, maila.haltia@lapha.fi).

Ryhmävalmennus

Nuoret ja aikuiset voivat hakeutua ryhmävalmennukseen, jossa tavoitteena voi olla esimerkiksi ohjattu itsenäistymisen ja arjenhallinnan tuki ohjaajan ja vertaisten kanssa keskustellen ja kuunnellen yhdessä sovittujen teemojen kautta. Ryhmiin mahdollisuus osallistua myös etänä (Teams). Voit tehdä aloitteen uusien ryhmien suunnittelemiseksi osoitteeseen maila.haltia@lapha.fi tai vastaamalla ideointikyselyyn.

Itsenäistyvien nepsy-nuorten valmennusryhmä

Seuraa ryhmän tiedotusta Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskuksen ja Neppari-hankkeen tiedotteissa/somessa. Itsenäistyvien nepsy-nuorten valmennusryhmä on kohdistettu etenkin peruskoulunsa päättäneille yli 16-vuotiaille nepsy-nuorille, jotka kaipaavat tukea ja valmennusta itsenäiseen elämään. Ryhmä kokoontuu livenä Rovaniemellä. 

Ryhmän yhdyshenkilönä toimii kuntoutusohjaaja Anniina Heikkala. Kysy lisää ja ilmoittaudu: anniina.heikkala@lapha.fi 

 

 

Tieto- ja materiaalipankki

Tähän osioon olemme keränneet valmiita ja itse kehiteltyjä materiaaleja. Materiaalit ja käytännön vinkit ovat vapaasti käytettävissä. Voit tehdä niistä omia versioitasi.

Jos löydät tieto- ja materiaalipankista työkalun / välineen, jonka haluat ottaa omaan käyttöösi, niin klikkaa sitä. Sivun yläosasta löytyy "lataa ↓ painike" – lataa työkalu/väline ja tallenna omalle koneellesi. Voit täyttää haluamaasi lomaketta sähköisesti tai vaihtoehtoisesti tulosta tyhjä lomake itsellesi ja täytä se käsin.

Lisätietoja

Maila Haltia
Kuntoutussuunnittelija, psykoterapeutti (et)
Puh. 0407071561
maila.haltia@lapha.fi
Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskus
kieliosaaminen ruotsi englanti
Henkilökortti
Marjo Häyry
Erityisasiantuntija, neuropsykiatrinen palvelupolku
Puh. 040 620 8291
marjo.hayry@poske.fi
VASA 2 - Vahva sote Lapin hyvinvointialueelle -hanke
Henkilökortti
Maiju Saarreharju
Asiantuntija
Puh. 040 721 6671
maiju.saarreharju@poske.fi
VASA 2 - Vahva sote Lapin hyvinvointialueelle -hanke
kieliosaaminen suomi ruotsi englanti
Henkilökortti
Pilvi Vuomajoki
Áššedovdi │Asiantuntija
Puh. 040 650 7559
pilvi.vuomajoki@lapha.fi
VASA 2 - Vahva sote Lapin hyvinvointialueelle -hanke
kieliosaaminen suomi pohjoissaame englanti
Henkilökortti