”Elämää autismikirjolla” -webinaari

Ilmoittaudu

Ilmoittautumisia otetaan vastaan 29.3. klo 12 saakka.

Tietoa

Aika
Ma 29.3.2021 klo 13-15
Paikka
Teams
Järjestäjä
Lapin digiNepsy-klinikka -hanke

Autismitietoisuuden viikko on Autismiliiton viidennen kerran järjestämä tapahtuma. Tänä vuonna teemana ”Asenne ei maksa mitään”. Tavoitteena on tuoda esille sitä, että autismiystävällinen ympäristö ei ole kiinni rahasta, vaan ennen kaikkea ihmisten asenteista – kuinka ympärillä olevat autismikirjon ihmiset kohdataan. Valtakunnallista Autismitietoisuuden viikkoa vietetään 29.3. – 4.4.2021 erilaisten verkossa ja sosiaalisessa mediassa olevien tapahtumien muodossa. Kansainvälistä YK:n julistamaan autismitietoisuuden päivää vietetään 2.4

Lapin digiNepsy-klinikka järjestää autismitietoisuuden viikolla kaikille avoimen podcastmaisen vuoropuhelun, jota voi myös toimittajat seurata sekä esittää kokemusasiantuntijoille päivänpolttavia kysymyksiä ennen tai jälkeen tilaisuuden:

”Elämää autismikirjolla – näkemyksiä ja kokemuksia osallisuudesta ja yhdenvertaisuudesta”.

Vuoropuhelussa koko valtakunnassa tunnetut kokemusasiantuntijat Jan-Mikael Fredriksson ja Aslak Rantakokko.

Tilaisuudessa pohditaan näkökulmia ajankohtaisiin nepsy-lasten haasteisiin mm. koulumaailmassa.

Tietoa osapuolista:

Jan-Mikael Fredriksson 50-vuotias autismikirjolla oleva mies, nyt jo aikuisen nepsy-tytön isä ja työskennellyt sekä toiminut vapaaehtoisena autismikirjon ihmisten parissa noin 15 vuoden ajan. Tällä hetkellä hän toimii kokemuskouluttajana ja vertaisryhmän ohjaajana ja on Suomen Autismikirjon yhdistyksen sekä kehitysmaiden vammaisia tulevan Abilis-säätiön hallituksen jäsen. Harrastuksiin kuuluu yhdistystoiminnan lisäksi mm. ruoanlaitto, lukeminen, luonnossa liikkuminen ja valokuvaus.

Aslak Rantakokko on nyt jo aikuisten erityislasten isä. Hän toimii sekä kokemusasiantuntijana että yhdenvertaisuuden, esteettömyyden ja osallisuuden ammattilaisasiantuntijana eri foorumeilla. Aslakin erityisosaamisen aluetta ovat neuropsykiatriset diagnoosit, oireet, kuntoutus ja arjen haasteet paitsi aikuisuudessa, mutta erityisesti päiväkoti- ja kouluikäisillä lapsilla ja nuorilla. Aslak on töissä Suomen Vanhempainliitossa, jossa hänen tehtävänsä ovat pääsääntöisesti ohjausta, neuvontaa ja koulutusta yhdenvertaisuuden ja osallisuuden edistämiseen, hyvään kohtaamiseen, arjen tukeen, sujuvaan kodin, päiväkodin ja koulun yhteistyöhön sekä kokemusasiantuntijuuteen liittyen. Aiemmin Aslak on ollut Autismiliiton sekä Sosiaali- ja terveysturvan keskusliiton (nyk. SOSTE) palkkalistoilla. Vapaa-ajallaan Aslak liikkuu monipuolisesti luonnossa, valokuvaa sekä harrastaa aktiivisesti vapaaehtoistoimintaa Adhd- ja Autismiliitoissa valtakunnallisesti sekä Adhd- ja Autismiyhdistyksissä paikallisesti (Oulu, Pohjois-Suomi). Edellisten lisäksi Aslak toimii Neurokirjon ammattilaiset, NAM ry:n hallituksessa. Erityistä tukea elämässään tarvitsevien ihmisten auttaminen on Aslakille sydämenasia niin töissä kuin vapaallakin.

Lisätietoja ja mahdollisiin paneelikeskustelijoille osoitettuihin haastattelupyyntöihin antavat:

Maila Haltia, kuntoutussuunnittelija, Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä, 040 707 1561 ja maila.haltia@kolpene.fi

Jari Martikainen, projektipäällikkö, Lapin digiNepsy-klinikka hanke, Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä, 040 536 5218 ja jari.martikainen@kolpene.fi (ilmoittautumiset)